Kennelnév

A KENNELNÉV KIVÁLTÁS MENETE

A kennelneveket tagországai részére az FCI regisztrálja és tartja nyilván. Az FCI által levédett kennelnév élethosszig érvényes, örökölhető, de írásban lemondható és családtagok, valamint kenneltárs részére átruházható.

A régi, csak Magyarországon regisztrált, FCI által nem levédett kennelnevek elévülnek, ha 5 éven keresztül nem történik alomregisztráció. A nem levédett kennelnév akkor is megszűnik, ha ütközésbe kerül a levédett verziójával (a levédett név tulajdonosa panaszt nyújt be).

Egy tenyésztő különböző fajtákra több kennelnevet is kiválthat, minden esetben pontosan meghatározva, hogy az egyes neveken milyen fajtá(ka)t kíván törzskönyveztetni. A kennel tulajdonosának lehetősége van kenneltárs(ak) felvételére is.

A kennelnév kiváltás feltételei:

magyarországi állandó lakcím

• betöltött 18. éves életkor

• legalább egy, a tenyészteni kívánt fajtába tartozó, törzskönyvezett, tenyészszemlézett és a kérelmező nevén szereplő, szuka ivarú kutya.

Új kennelnév kiváltását a MEOESZ-nél lehet kérelmezni az alábbi dokumentumok benyújtásával:

1. kennelnév kérelem nyomtatvány (a letölthető dokumentumokban érhető el) kitöltve és aláírva (eredetiben). Kérjük a tárgyévi MEOESZ szövetségi kártya számát a kérelmező neve mellett feltüntetni! Célszerű három kennelnév variációt megadni fontossági sorrendben, amelyek legalább négy betűvel eltérnek az FCI honlapján felsorolt regisztrált kennelnevektől és hangzásban sem hasonlóak (a listában a nevek csupa nagybetűvel, szóköz, kötőjel és ékezetes betűk nélkül szerepelnek). A különbségbe a szóköz, kötőjel és a kötőszavak, mint pl. of, from, von, del, nem számíthatók bele, de ha ilyen kötőszóval szeretné használni a kennelnevet, akkor azt okvetlenül tüntesse fel a nyomtatványon. Az utólagos javítás díjköteles.

2. a tenyészszuka származási lapjának mindkét oldaláról másolat (alul a nyomtatványszám ne maradjon le) és a tenyészszemle igazolása

3. tárgyévi tagság igazolása: MEOESZ szövetségi kártya adatlap vagy szám

4. a szolgáltatási díj befizetésének igazolása (Díjszabás menüpont).

A fenti dokumentumokat postán, személyesen vagy e-mailben az ich@kennelclub.hu e-mail címre  lehet eljuttatni a MEOESZ irodába, a díj az iroda pénztárában készpénzben vagy bankkártyával, illetve utalással a MEOE Szövetség bankszámlaszámára fizethető ki.

A kennelnév kiváltás ügyintézési ideje másfél hónap, ami az FCI iroda leterheltségétől függően hosszabb is lehet. A visszaigazolt kennelnévről e-mailben küldünk értesítést.

Irodánk címe, nyitvatartási ideje, bankszámlaszámunk és a kennelnév ügyintéző elérhetősége a Kapcsolat menüpontban található.

 

 

Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége • Honlap: www.kennelclub.hu
Iroda: 1194 Budapest, Hofherr Albert u. 42. • Levélcím: 1701 Budapest, Postafiók 12
Forint számla: MEOESZ – Budapest Bank 10102086-09723300-01000009

Kapcsolat

Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége
1194 Budapest, Hofherr Albert u. 42.
1701 Budapest, Pf. 12.
T: +36 70 465 3911
E: titkarsag@kennelclub.hu
Online nevezés
Online ügyintézés
Champion értéktár
Facebook oldal
Youtube csatorna

A Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége hivatalos weboldala