MEOESZ KÖZLEMÉNY

MEOESZ KÖZLEMÉNY

Örömmel tájékoztatom Önöket, hogy végleg lezárult egy korszak, amely 1987-ben kezdődött ...

Tisztelt Kutyás Barátaink, Sporttársak!

 

Örömmel tájékoztatom Önöket, hogy végleg lezárult egy korszak, amely 1987-ben kezdődött és arról szólt, hogy az MKSZ (Magyar Kutyások Szövetsége, J. Attila és P. Anikó neve alapján is ismerős lehet a szervezet) minden eszközzel igyekezett ellehetetleníteni a MEOE-t, majd amikor ez nem sikerült, igyekezett az FCI jogokat megszerezni tőlünk.

 

A mai napon kaptam meg a Fővárosi Törvényszék Pf. 631.492/2021/7. sz. jogerős, tehát már nem fellebbezhető ítéletét, amely az MKSZ sok évvel ezelőtt kezdeményezett keresetét 100% mértékben elutasítja és kimondja, hogy a MEOESZ az MKSZ vagy annak tagszervezetei vagy ezek szolgáltatásait igénybe vevő személyek részére semmilyen módon nem köteles FCI-vel kapcsolatos jogokat közvetíteni, még a korábban hatályban volt szerződés szerinti szolgáltatásokat sem.  Jelenti ez annak jogerős ítéleti deklarálását, hogy az MKSZ által képzett vagy nyilvántartott bírók nem FCI bírók, ilyen igénnyel ezek a személyek nem is léphetnek fel. Jelenti az ítélet azt is, hogy MKSZ rendezvényeire FCI bírót nem bízunk meg, továbbá az MKSZ bírói FCI rendezvényen nem bírálhatnak. Ilyen bírókat eddig sem ismertünk el, ilyen bírói felkérést eddig sem közvetített a MEOESZ, de most már ítélet mondja ki, hogy mindezt jogszerűen tesszük.

 

Továbbá a jogerős ítélet mondja ki azt is, hogy jogszerűen járunk el, amikor az MKSZ rendezvényeken született eredményeket, címeket az FCI származási lapokra nem vezetjük fel.

 

A jogerős ítélet megerősíti azt a gyakorlatunkat is, hogy jogszerűen járunk el, amikor nem fogadjuk el az MKSZ vagy tagszervezetei által végzett tenyészszemle eredményeket, mint tenyésztésbe vételi feltétel teljesültét.

 

A jogerős ítélet egyebekben általában is megerősíti, hogy jogszerűen járunk el, amikor az MKSZ vagy tagszervezetei részére nem biztosítjuk tevékenységük FCI elismertségét, hanem mindezt alapszabályunkkal összhangban, az abban foglalt körben és tartalommal csak a MEOE Szövetség tagszervezetei részére és a Szövetség és tagszervezetei szolgáltatásait igénybe vevő személyek részére biztosítjuk.   

 

A jogerős ítélet egyébként a MEOESZ működésében, szolgáltatásaiban változást nem fog eredményezni, szolgáltatásaink és tagszervezeteink, ügyfeleink jogai változatlanok, hiszen eddig is a most jogerősen a bíróság által is jogszerűnek minősített gyakorlatot követtük. Csupán az általunk évtizede folytatott gyakorlatot erősítette meg a Fővárosi Törvényszék azzal, hogy –egyébként sokadik perben és sokadik alkalommal- kimondta: a MEOESZ FCI jogokkal kapcsolatos gyakorlata nem jogsértő hanem jogszerű, valamennyi irányadó jogszabállyal és mind az FCI, mind saját belső szabályzatainkkal, Alapszabályunkkal összhangban van.

 

Itt kívánom felhívni ismételten a figyelmet arra is, hogy amennyiben az MKSZ vagy tagszervezetei a saját bíróit vagy bíróképzésén résztvevőket azzal biztatja, hogy ők valaha is FCI elismert bíróvá válhatnak, vagy bármely szolgáltatásukat igénybe vevőket (legyen az FCI elismert vagy FCI el nem ismert ebfajták törzskönyvezésével kapcsolatos szolgáltatás, esetleg küllem, teljesítmény vagy tenyészszemle bírálati eredmény) tájékoztatja akként, hogy a kutya MKSZ rendezvényen elért címe, minősítése bármilyen módon FCI elismertté válhat vagy a származási lapra, törzskönyvre felkerülhet, úgy az ilyen MKSZ tájékoztatás nem felel meg a valóságnak a jövőre nézve sem, ahogyan nem felelt meg a valóságnak eddig sem.

 

Kívánok minden kutyás sporttársunknak jó egészséget, boldog kutyázást és sikeres rendezvényeken való szereplést!

 

Tisztelettel elvárom Önöket 2021. december 28-31-ig a Hungexpo területén az FCI Európa kutyakiállításra és társrendezvényeire!

 

Budapest, 2021. június 10.

 

Korózs András

a MEOE Szövetség Elnöke

 

 

Kapcsolat

Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége
1194 Budapest, Hofherr Albert u. 42.
1701 Budapest, Pf. 12.
T: +36 70 465 3911
E: titkarsag@kennelclub.hu
Online nevezés
Online ügyintézés
Champion értéktár
Facebook oldal
Youtube csatorna

A Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége hivatalos weboldala