Határkorosztályos versenyzés szabálya

 

A Junior Handler versenyeken részt vevők (mindkét korosztályra vonatkozik), akik a versenyzés tárgyévében töltik be a 14. illetve a 18. életévünket kvalifikálják magukat az év végén megrendezésre kerülő Gálára.

A korábban kiadott állásfoglalás szerint abban a korcsoportban tud indulni a versenyző a Gálán, ahol a pontjait elkezdte gyűjteni, függetlenül attól, hogy év közben átlépte a korhatárt (pl. betöltötte valaki mondjuk májusban a 14. életévét, az év végén az I-es korcsoportban versenyezhet akkor is, ha májust követően már a II-es korcsoportban indult versenyeken). Az így gyűjtött pontjait a következő évben nem használhatja fel, az aktuális évben kiírt pontokat meg kell szereznie.

A II-es korcsoport nyertesei (1-3 helyezett) a következő évi meghívásos világversenyeken (Crufts, Világkiállítás, Európa kiállítás) csak akkor tudják képviselni hazánkat, ha az adott világverseny napjáig még nem töltötték be a 19. életévüket. Ha igen, akkor a részvételükre nincs lehetőség. Amennyiben az év végén megrendezésre kerülő Gálán nyert versenyző átlépi ezt a korhatárt, akkor a II. helyezett képviseli hazánkat a meghívásos versenyen.

A fenti FCI által kiadott szabályzattól eltérni nem lehet.

Bármilyen felmerülő kérdésetekre e-mailen (jh.hungary@gmail.com), vagy telefonon (+36-20-9-348-925) válaszolok, köszönöm: Dobai Zsuzsa 

Kapcsolat

Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége
1194 Budapest, Hofherr Albert u. 42.
1701 Budapest, Pf. 12.
T: +36 70 465 3911
E: titkarsag@kennelclub.hu
Online nevezés
Online ügyintézés
Champion értéktár
Facebook oldal
Youtube csatorna

A Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége hivatalos weboldala