Az FCI és a WUSV

Az FCI és a WUSV

A 2017-ben Lipcsében tartott FCI Közgyűlés határozata alapján, amely szerint az FCI és a WUSV által 2013. április 18-án aláírt szerződés felbontásáról határoztak, az FCI Általános Bizottsága értesíti a tagokat és szerződéses partnereket az alábbiakról:

  • 2018. május 10-én a szerződést hivatalosan felbontják.
  • Egyetlen 2018. május 10-e után kiadott német juhászkutya származási lapon sem szerepelhet egyidejűleg FCI és WUSV logó. Kizárólag az FCI tagok/ szerződéses partnerek és az FCI tagokkal/ szerződéses partnerekkel szövetségi kapcsolatban levő német juhászkutya (GSD) fajta klubok használhatják az FCI logót.
  • 2018. május 10-vel kezdődően kizárólag az FCI tagok/ szerződéses partnerek bírói listáján szereplő bírók vehetnek részt hivatalosan FCI tagok/ szerződéses partnerek (és hivatalosan elismert tagszerveik) által szervezett rendezvényeken.
  • 2018. május 10-vel kezdődően az FCI tagok/ szerződéses partnerek bírói listáján szereplő bírók bíráskodhatnak a WUSV tagok által szervezett rendezvényeken, feltéve, hogy a szervező egyesület/ klub tagja egy FCI tagnak/ szerződéses partnernek. További előfeltétel, hogy ezen klubok, egyesületek rendelkezzenek a saját hazai/ nemzeti kennel klubjuk hozzájárulásával.
  • 2018. május 10-vel kezdődően az FCI tagok/ szerződéses partnerek bírói listáján szereplő bírók számára nem engedélyezett olyan WUSV tagok által szervezett rendezvényeken történő bíráskodás, amelyek nem tagjai a rendező ország FCI tagok/ szerződött partnereknek.
  • WUSV bírói engedély nem szükséges az FCI tagok/ szerződéses partnerek bíróinak névsorán történő megjelenéshez. Ugyanez vonatkozik minden FCI tag/ szerződéses partner, illetve a velük szövetségben álló klubok által szervezett rendezvényekre. Egyedül annak az FCI tagnak/ szerződéses partnernek a bírói működéshez történő jóváhagyása szükséges, amelyhez a kérdéses bíró tartozik.

Kapcsolat

Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége
1194 Budapest, Hofherr Albert u. 42.
1701 Budapest, Pf. 12.
T: +36 70 465 3911
E: titkarsag@kennelclub.hu
Online nevezés
Online ügyintézés
Champion értéktár
Facebook oldal
Youtube csatorna

A Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége hivatalos weboldala