Junior Handler Pontverseny 2020

Junior Handler Pontverseny 2020

Pontverseny 2020

2020-ban a MEOE Szövetség tagjai közé felvételt nyert Ifjúsági és Gyermek Kutyás Sport Egyesület koordinálja, bonyolítja a kiemelt (Supreme) és előzetes megállapodás után a hazai CAC és CACIB kiállításokon megrendezésre kerülő Gyerek-kutyapár és Junior Handler versenyeket.

A kiírt versenyeken mindenki részt vehet, az év végi kvalifikációs versenyen viszont csak a minimum 20 pontot elért és 2020-évi MEOESZ tagsági igazolvánnyal rendelkezők vehetnek részt. Az igazolvány az egyesületnél igényelhető.

Minden hazai (CACIB-CAC-Klub) kiállításon lehet versenyezni.

Az egyes kiállításokon szerzett eredmények után kapott pontok a következők:

CACIB: I. helyezett 6 pont, II. helyezett 4 pont, III. helyezett 2 pont, IV. helyezett 1 pont.

CAC és Klubkiállítás: I. helyezés 3 pont, II. helyezés 2 pont, III. helyezés 1 pont, IV. helyezett 1 pont.

A kiállítások szervezői, illetve a Junior Handlereket bíráló bíró közös döntése, hogy az adott kiállításon kiadja-e a IV. helyezést. 

+ 1 pontot szerezhetsz, ha részt veszel az egyesület által szervezett gyakorlati, elméleti oktatásokon,  illetve plusz pont jár, ha a Supreme BIS-ben kvalifikáltad magad, de ez max: 5 pont pluszt jelent összesen. 

Juliusban tervezzük a nyári tábort, ha részt veszel: kiemelt + 6 pontot szerezhetsz.

Az évi 20 pontból minimum 6 pontot nemzetközi CACIB kiállításon kell megszerezni, illetve a klubkiállításokon elért pontokból maximum 6 pontot veszünk figyelembe.

Amennyiben nem benevezett kutyával szeretnél versenyezni, a nevezési laphoz csatolnod kell a kutya törzskönyvi másolatát, csak ebben az esetben fogadják el jelentkezésedet.

Ha a fenti feltételeket teljesítetted (min. 20 pont, JH füzetbe vezetett eredmények) kvalifikálod magad az éves Junior handler helyezéseket eldöntő versenyre, melyre a Champion kiállítás keretén belül kerül sor.

Az év végi Junior Handler versenyre az év közben rendezett nyílt bajnokságon elért abszolút győztes automatikusan kvalifikálja magát. Amennyiben külföldi versenyző nyer, a következő helyezés magyar győztese kvalifikálja magát az év végi versenyre.

Ha nem rendelkezel tagsági kártyával, nem íratod be pontosan a pontgyűjtő füzetbe eredményeidet, NEM tudjuk elfogadni az év végi versenyre a jelentkezésedet.

A döntőn minimum három bíró (hazai és külföldi) választja ki a helyezetteket, a bírókat a MEOE Szövetség delegálja.

Az I. korcsoport 1-4 helyezettje értékes jutalmakat kap.

A II. korcsoport 1-4 helyezettje értékes jutalmakat kap.

Mindkét korcsoportban 2020-ban abszolút győzteseket is hirdetünk függetlenül az elért helyezésektől. A helyezettek díjazása az év közben gyűjtött hazai és külön a külföldi kiállításokon elért pontok alapján (a legtöbb pontot gyűjtött Junior Handler külön díjat vehet át) történik.

A II. korcsoport első helyezettet kvalifikálja a MEOESZ a Crufts-ra. Alapfeltétel, hogy az első helyezett alapszinten angolul tudjon kommunikálni, mert a verseny Angliában lesz, a rendezvény hivatalos nyelve az angol, mind a gálavacsorán történő bemutatkozáshoz, mind a versenyen való részvételhez a nyelvismeret elengedhetetlenül szükséges.

A II. helyezett képviseli hazánkat a 2021-ben Brno-ban megrendezésre kerülő WDS-en.

A III. helyezett képviseli hazánkat 2021-ben Budapest-en megrendezésre kerülő EDS-en.

2020-ban a MEOE Szövetség kiállítási naptárában feltüntetett alábbi kiállításokon lesznek Nyílt bajnokságok.

Budapest: FeHoVa-Winter Dog Show 2020. február 13-14-15-16 CACIB

Szilvásvárad: 2020. április 11-12-13 CACIB

Sárvár: július 2020. 16-17-18 CACIB

Komárom:2020. október 02-03-04 CACIB

Természetesen lehetőség van a többi CAC/CACIB kiállításokon is további egyedi versenyek meghirdetésére, de ezekről kérjük a rendező szervezet előzetes tájékoztatását. Szeretnénk segíteni a bírók kiválasztásánál, igény szerint bonyolítjuk a nevezéseket, elküldjük a bírálati lapokat, lehetőség van a költségek megosztására is.

Tervezünk még CACIB-CAC kiállítás helyszínén gyakorlati, rövid elméleti oktatást, ezek helyszínei még egyeztetésre várnak, facebook oldalunkon időben közzé tesszük.

Ha bármiben tudunk segíteni írjatok a jh.hungary@gmail.com e-mail címre, vagy a  +36-20-9-348-925 telefonon hívjatok.

Mindenkinek sikeres versenyzést kívánunk a következő évben is:

Ifjúsági és Gyermek Kutyás Sport Egyesület elnöksége                             MEOE Szövetség

 

Kapcsolat

Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége
1194 Budapest, Hofherr Albert u. 42.
1701 Budapest, Pf. 12.
T: +36 70 465 3911
E: titkarsag@kennelclub.hu
Online nevezés
Online ügyintézés
Champion értéktár
Facebook oldal
Youtube csatorna

A Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége hivatalos weboldala