Junior Handler Magyarországon

Mi a Junior Handling?

A kutyafelvezetés gyereksportja, ahol a felvezető a kutyával közös munka közben, ügyességi gyakorlatokon keresztül mutatja be tudását és rátermettségét. Mindennapos tevékenység, célja a testedzés, versenyzés, a szórakozás, eredmények elérése, a képességek fejlesztése.      

A versenyben nem a kutyát, hanem a felvezetőt és annak munkáját bírálják, ezért a legfontosabb szempont, hogy a junior handler hogyan tud együttműködni az általa bemutatott kutyával.

A kiállítások Best In Show programjának keretén belül megrendezett verseny két korcsoportban zajlik:  

I-es 9-14 éves korig.

II-es 14-18 éve korig.

A fiatal felvezetők feladata, hogy a különböző alakzatokat felvéve kell minél precízebben és pontosabban bemutatniuk az általuk felvezetett kutyát. A bíró ezt követően figyelembe véve a kontaktust a kutya/gyerek között, a beállítást, a megállítást, a fogmutatást, az általános tudást a fajtáról és az összképet felállítja a sorrendet.

Mi a célja?

A fiatal generációk kinológiába való behívása és megtartása. A küllemsport gyerekekkel való megismertetése, megszerettetése. Kutyatartásra, kutya szocializációra, kiállítása való nevelés. Utánpótlás nevelése, gyakorlási lehetőség biztosítása a fajták ringekben való megmérettetéséhez.

A küllemsportra gyakorolt pozitív hatása: a junior handling fejlesztésén keresztül a küllemsport fejlődése, kutyás generációk egyben tartása, kiállítási programok színesítése, a már kialakult társadalmi kép javítása.

Utánpótlás nevelése: a gyerekek saját erőből tudnak szereplőivé válni ennek a sportnak, megszerzik az ehhez szükséges tudást, szervezeti háttérrel építhetik sport karrierjüket.  

 

A MEOE Szövetség Junior Handler Szakbizottsága minden évben kategóriánként versenyt hirdet a fiatal felvezetők részére. Az egész évben gyűjtött pontok (2017-ben minimum 15 pont) alapján bekerült versenyzők a végső sorrendet eldöntő versenyen vesznek részt. Az ünnepélyes eredmény hirdetésre és a díjak átadására a 2018 év elején tartandó Champion kiállításon került sor.

Kapcsolat

Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége
1194 Budapest, Hofherr Albert u. 42.
1701 Budapest, Pf. 12.
T: +36 70 465 3911
E: titkarsag@kennelclub.hu
Online nevezés
Online ügyintézés
Champion értéktár
Facebook oldal
Youtube csatorna

A Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége hivatalos weboldala