Iskolaprogram

Iskolaprogram

Tisztelt Érdeklődők!

Szövetségünk 2019. októberétől egy nagyszabású iskolaprogramot indít el általános iskolás korú gyerekek képzésére a 9 nemzeti kutyafajtánk megismerése és a felelős kutyatartás oktatása jegyében.

Körülbelül 30-40 fő aktivista oktatását tervezzük, akik októbertől költségtérítés mellett magyar fajta kutyájukkal részt vesznek az iskolai oktatásban.

Első képzésünk -mely Budapesten a MEOE Szövetség székházában zajlott- nagy érdeklődésre tett szert. Mivel azonban többen jelezték, hogy erre az időpontra nem tudták szabaddá tenni magukat, így kijelöltünk újabb képzési helyszínt és időpontot.

Az oktatás újabb helyszíne és időpontjai:

  • Monostori Erőd, Komárom

2019. október 4. péntek 10-11 óráig vagy 11-12 óráig

2019. október 5. szombat 16-17 óráig

2019. október 6. vasárnap 14,30-15,30 óráig

Gyülekezés a kezdési időpontokban a MEOESZ Kiállítási Iroda előtt.

 Regisztrálni írásban az iskolaprogram@kennelclub.hu e-mail címen van lehetőség, melyben a következő adatokat kérjük elküldeni: név, cím, telefonszám, e-mail cím, kutya fajtája, neve, ivara.

A képzésen a programban résztvevő kutyával kell részt venni, mivel ezáltal a kutya is egy karakterteszten vesz részt, melynek elvégzésével vehet részt a gyermekek oktatásában.

A részletes programtervezetről

Nemzeti Kutyafajtáinkat Megismertető és Népszerűsítő Iskolaprogram

2019. október 31-től indulva a pályázatunkra jelentkező iskolákba egyeztetett időpontban 2-3 MEOESZ Magyar Kutyafajtás aktivista egy bemutató standdal, szóróanyagokkal tájékoztató és népszerűsítő napot tartunk.

1. fázis: Az iskolával történő egyeztetést követően színes plakátokat küldünk az iskola számára a gyerekek figyelmét felhívni aktivistáink és kutyáik érkezésére. Evvel együtt egy 40 perces bemutató filmet is eljuttatunk az iskolába, amit egy nemzetközileg elismert természetfilm stúdió készített Szövetségünk tenyésztőinél rendezvényeken kutyáink múltjáról, használatáról természetes körülmények között (pl. Hortobágyi Nemzeti Park).

Kisfilmünk fajtáink bemutatása mellett próbál rátekintést mutatni a felelős állattartás fontosságára.

2. fázis: Az aktivisták kutyáikkal reggel 7,30 órától 12 óráig tanítási szünetekben a gyerekeknek feladatokat, kérdéseket adva, kutyával közös játékkal oktatják a gyermekeket.

Közvetlen kontaktus alakul ki gyermek és társállat között, miközben megismeri ősi fajtáinkat.

A programon részt vevő gyermekek egy igen áttekinthető ismeretterjesztő könyvet kaphatnak, amit a későbbiekben otthon is tudnak forgatni további ismereteket szerezve a 9 magyar fajta kutyáról.

Ezen felül készül egy mobil applikáció is, melynek letöltésében és használatában a helyszínen segítünk.

Amennyiben bármilyen egyéb információra van szüksége, kérdezze az iskolaprogram koordinátorát Korózs Gábort a +36-30/945-2722 mobilszámon.

Kapcsolat

Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége
1194 Budapest, Hofherr Albert u. 42.
1701 Budapest, Pf. 12.
T: +36 70 465 3911
E: titkarsag@kennelclub.hu
Online nevezés
Online ügyintézés
Champion értéktár
Facebook oldal
Youtube csatorna

A Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége hivatalos weboldala