Egyéb nemzeti Championátusok

Nemzeti Vadászkutya Munkachampion (HMCH) - FCI VI., VII., VIII. fajtacsoportjaiba tartozó fajták számára

1.) VII-VIII. fajtacsoport fajtái részére a cím megszerzéséhez a következő feltételeknek kell eleget tenni: Minimum 15 hónapos kortól három CACT cím vagy kettő CACT és kettő Res. CACT cím vízi-mezei vagy mindenes vadászversenyeken, melyeket MEOE szövetségi tagszervezet rendez.
Ha a kutya az összes díjat vízi-mezei vadászversenyen szerezte, akkor még legalább 2. díjat kell szereznie „mindenes” vadászversenyen, melyet MEOE szövetségi tagszervezet rendez. A fenti eredményeken kívül legalább „nagyon jó” minősítést kell szereznie növendék-, nyílt-, vagy munka osztályban egy magyarországi CAC vagy CACIB címet kiadó kiállításon.

 

2.) VI. fajtacsoport  kopó fajtái részére a cím megszerzéséhez a következő feltételeknek kell eleget tenni: Minimum 15 hónapos kortól 3 CACT cím, vagy 2 CACT és 2 Res.CACT cím megszerzése vaddisznóhajtó, vagy vércsapa versenyeken, melyeket MEOE szövetségi tagszervezet rendez. Legalább II. díjas munkavizsgával kell rendelkezni. A fenti eredményeken kívül legalább „nagyon jó” minősítést kell szereznie növendék-, nyílt-, vagy munka osztályban egy magyarországi CAC vagy CACIB címet kiadó kiállításon.


Nemzeti Field Trial Munkachampion ( HMCH (ft) ) - FCI VII. és VIII. fajtacsoportba tartozó fajták számára

A cím megszerzéséhez a következő feltételeknek kell eleget tenni: Minimum 15 hónapos korban Magyarországon megszerzett 3 CACT vagy 2 CACT és két RCACT cím field trialokon, (retrievereknél két CACT), legalább két különböző bírótól. Ha a kutya az összes címet olyan field trialon szerezte, ahol az apportírozás nem volt kötelező, akkor még legalább „nagyon jó” minősítést kell szereznie olyan magyarországi FCI field trialon, ahol követelmény volt az apportírozás; A fenti eredményeken kívül legalább „nagyon jó”, minősítést kell szereznie a nyílt-, növendék-, vagy munka osztályban egy magyarországi CAC vagy CACIB címet adó kiállításon.


Föld alatti Munka Champion (HFMCH) - FCI III. és IV. fajtacsoportba tartozó fajták számára

Teljesítésnek feltétele az alábbiak valamelyike szerint Magyarországon megszerzett alábbi címek:
(a)Egy db CACT cím országos, vagy nemzetközi földalatti egy CACT cím országos föld feletti vizsgán, melyen a CACT kiadható, továbbá legalább "nagyon jó" minősítés megszerzése magyarországi CAC vagy CACIB címet kiadó kiállításon, nyílt-, növendék-, vagy munka osztályban. Az első és az utolsó eredmény között egy évnek el kell telnie.

(b)Két CACT cím országos vagy nemzetközi földalatti és legalább III. díj vaddisznóhajtásban, továbbá legalább "nagyon jó" minősítés megszerzése magyarországi CAC vagy CACIB címet kiadó kiállításon, nyílt-, növendék-, vagy munka osztályban. Az első és az utolsó eredmény között egy évnek el kell telnie.

(c)Két CACT cím országos vagy nemzetközi föld feletti vizsgán, melyen a CACT cím kiadható és III. díj földalatti vizsgán, továbbá legalább "nagyon jó" minősítés megszerzése magyarországi CAC vagy CACIB címet kiadó kiállításon, nyílt-, növendék-, vagy munka osztályban. Az első és az utolsó eredmény között egy évnek el kell telnie.


(d)Öt I. díjas eredmény országos vagy nemzetközi földalatti vizsgán, továbbá legalább "nagyon jó" minősítés megszerzése magyarországi CAC vagy CACIB címet kiadó kiállításon, nyílt-, növendék-, vagy munka osztályban. Az első és az utolsó eredmény között egy évnek el kell telnie. (e)Egy CACIT cím és I. díjas eredmény országos vagy nemzetközi földalatti vizsgán, továbbá legalább "nagyon jó" minősítés megszerzése magyarországi CAC vagy CACIB címet kiadó kiállításon, nyílt-, növendék-, vagy munka osztályban.  Az első és az utolsó eredmény között egy évnek el kell telnie.


Hungária Agility Champion (HACH)

Teljesítésének feltétele minimum 15 hónapos korban Magyarországon megszerzett három darab CACAG cím vagy kettő CACAG és kettő Res.CACAG cím, legalább két különböző bírótól, továbbá legalább „nagyon jó” minősítés megszerzése magyarországi CAC vagy CACIB címet kiadó kiállításon,  nyílt-, növendék-, vagy munka osztályban.


Hungária Obedience Champion (HOCH)

Telejesítésének feltétele minimum 15 hónapos korban Magyarországon megszerzett három darab CACOB cím vagy kettő CACOB és kettő Res.CACOB cím, legalább két különböző bírótól, továbbá legalább „nagyon jó” minősítés megszerzése magyarországi CAC vagy CACIB címet kiadó kiállításon,  nyílt-, növendék-, vagy munka osztályban.


Hungária Herding Champion (HHCH)


Teljesítésének feltétele minimum 15 hónapos korban Magyarországon megszerzett három darab CACTR cím vagy kettő CACTR és kettő Res.CACTR cím, legalább két különböző bírótól, továbbá legalább „nagyon jó” minősítés megszerzése magyarországi CAC vagy CACIB címet kiadó kiállításon,  nyílt-, növendék-, vagy   munka osztályban.

 

 

Kapcsolat

Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége
1194 Budapest, Hofherr Albert u. 42.
1701 Budapest, Pf. 12.
T:
E: titkarsag@kennelclub.hu
Online nevezés
Online ügyintézés
Champion értéktár
Facebook oldal
Youtube csatorna

A Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége hivatalos weboldala