ONLINE ALOMBEJELENTŐ RENDSZER

ONLINE ALOMBEJELENTŐ RENDSZER

Az adatok pontos beírása után a kinyomtatott, aláírt és két tanúval hitelesített Nyilatkozatot el kell juttatni a MEOESZ irodába, ahol véglegesítjük a regisztrációt és a rendszer e-mailben kiküldi a belépési adatokat.

2. Az alombejelentést a kölykök bechipezése után érdemes elindítani. A már elkezdett alombejelentést a rendszer elmenti, ha valamiért félbeszakad a felvitel, az Alomnyilvántartás menüpontból visszahívható.

3. Az alábbi dokumentumokat kell beszkennelni (esetleg jó minőségben lefotózni) és PDF formátumba menteni:

  • fedeztetési igazolás
  • mikrochip igazolás
  • a szülők papírjai: származási lap mindkét oldala, tenyészszemle papír, szűrési eredmények, champion oklevelek, munka/kiállítási eredmények. Az eredmények típus szerint lehetőleg egy fájlba kerüljenek a könnyebb kezelhetőség érdekében.

4. A rendszer csak PDF formátumot fogad el, a fájméret ne legyen nagyobb 10 MB-nál és a fájlnevek ne tartalmazzanak hosszú ékezetes betűket.

5. Ha már az elején elakad, mert nem látja az ön nevén szereplő anyakutyát a választható listában, kérjük, küldje el a származási lap mindkét oldalának másolatát a tkv3@kennelclub.hu e-mail címre, hogy ellenőrizhessük.

6. Ha nem találja az apakutyát az adatbázisban, pedig pontosan úgy írta be a törzskönyvi számát, ahogyan a származási lapon látható (szóköz, pont és kötőjel is számít), kérjük, küldje el a származási lap mindkét oldalának másolatát a tkv3@kennelclub.hu e-mail címre, hogy utánanézhessünk.

7. FONTOS! A szülők dokumentumainak feltöltése után az azokban szereplő eredményeket is (szűrések, ch-címek, munka/kiállítás) be kell rögzíteni az adatbázisba, enélkül nem fognak megjelenni a kölykök törzskönyvén!

8. A kölykök nevét kérjük, ne írja csupa nagybetűvel, mert a Magyar Ebtörzskönyvben nagybetűvel kezdődő kisbetűs formában szerepelnek a kutyák nevei. A kölykök színét mindig meg kell adni.

9. Lehetőség van az alombejelentéssel egyidejűleg átírást és exportot is kérni a kölykökre, ilyenkor a kérelmet e-mailben lehet elküldeni és az online rendszeren belül a Megjegyzés rovatban felhívni rá a figyelmet. Három vagy több kölyök átírása esetén kedvezményes az ár: 3000 Ft/kölyök (egyébként 5000 Ft). Az export alomban nem kérhető sürgősséggel, az ára 10 ezer Ft a törzskönyvezési díjon felül.

10. Ha szeretné a kölyök törzskönyvén feltüntetni a „Nem tenyészegyed” feliratot, a Kölyök hozzáadása ablakban válassza a Tenyésztési korlátozás lehetőséget és a Megjegyzés rovatban is tüntesse fel, mely kölykökhöz kéri a feliratozást.

11. Az utolsó lépésben a befizetés igazolás feltöltése után a Beküldés gomb megnyomásával lehet elküldeni az alombejelentőt a fajtagondozó klubnak ellenőrzésre. Az Alomnyilvántartás menüpontban az alom státusza nyomon követhető, az esetleges hiánypótlás kérésről e-mailben kap értesítést a tenyésztő. Hiánypótlás státuszban az alom újra szerkeszthető, a hiányzó dokumentumokat, adatokat fel lehet vinni.

12. Az online rendszer használatát bemutató videó:

https://www.youtube.com/watch?v=5FG9vXTRO8k&list=PLt3ExDxCJmy-iW17S5HYeEwqKrRxat4YU&index=3

Az online alombejelentő rendszerrel kapcsolatos bármilyen probléma, kérdés esetén Márton Zsuzsát keresse a tkv3@kennelclub.hu e-mail címen vagy a 06 70/457-2764 mobilszámon.

Kapcsolat

Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége
1194 Budapest, Hofherr Albert u. 42.
1701 Budapest, Pf. 12.
T: +36 70 465 3911
E: titkarsag@kennelclub.hu
Online nevezés
Online ügyintézés
Champion értéktár
Facebook oldal
Youtube csatorna

A Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége hivatalos weboldala