aKutya online magazin

aKutya online magazin

Közlemény az első online aKutya magazin megjelenéséről:

Kedves Sporttársaink!

 

„Egyik szemem sír, a másik nevet” tipikus esete fogatta meg a tollat velem. Búcsúzúnk a több, mint 100 éves nyomtatott újságunktól és egyben bábáskodunk a mai kor kihívásainak megfelelő digitális változat megszületésén. Évek óta sok álmatlan órát okozott számomra az újság megjelentetési lehetőségé, finanszírozási problémái és sok esetben a megfelelő szakmai anyag összeállítása.

Hosszú idő óta „játszottunk az életben maradásért”. Az internetes világ ellehetetlenítette az apróhirdetési rovatunkat, kézbe véve a 2000-es évek lapszámait 20–30 oldalra rúgott az újságot egyébként jól eltartó „apró”.

Majd következett egy anyagilag sikeres nyomdacsere, ez is kevésnek bizonyult, az újság először vékonyabb, majd később kisebb méretű lett. Többször nyúltunk a papír minőséghez is.

Az életben maradást reklámkampányok, különböző játékok és a megjelenési témakörök színesítése is segítette.

Mára az újság egy igen széles olvasótábornak szóló kutya és kisállat magazinná alakult át, de sajnos ezek a lépések csak késleltették az előre már évek óta látható változtatási kényszert.

A világjárvány tett pontot „kínlódásunkra”. Szövetségünk fájdalmas szívvel finanszírozási okok miatt le kell, hogy vegye az újságos polcokról az -t. Idő közben nagy erőkkel dolgoztunk a digitális változat megjelentetési lehetőségén.

Megszületett az első szám: 2020. júniusi, és ezzel egyidőben elindítottuk az https://akutyaujsag.hu/ oldalt is.

Forgassák, olvassák, ajánlom mindenkinek szeretettel.

Megtartottuk szokásos rovatainkat, a kiállítási és rendezvény tudósításokat, hírt adunk a vadászkutyás eseményekről és bővítjük társállat rovatunkat.

 

Elindítunk egy minőségi tenyésztői reklámkampányt.

 

Az újság olvasottsága megtöbbszörözőik. Miért is? Hamarosan lapunk minden MEOESZ szövetségi kártyával rendelkező személyhez eljut, ez több, mint 10 ezer fő.

Kiemelt partnereink hírleveleiken keresztül is eljuttatják a saját adatbázisukban szereplőknek, ez további 40-50 ezer főt is kitehet. Bízunk benne, hogy a potenciálisan kutyát, állatot tartó és szerető emberekhez több tízezres számban jut el

újságunk.

 

Természetesen Önök, kedves olvasók nélkül nem lehetnénk sikeresek, kérem, segítsék az indulás rögös útját

véleményükkel, hozzászólásaikkal. Használják a nagyon kedvező hirdetési lehetőségeket, soha nem látott létszámú érdeklődőt érhetnek el vele.

 

Új dolog, hogy ismételten 12 számmal jelenünk meg évente.

 

A digitális formátummal egyidőben – ahogy erről fentebb röviden írtam –, elindítottuk a webes formátumot is az https://akutyaujsag.hu/ oldalon, ahol jelenleg korábban a lapban megjelent tartalmakat találhatnak meg, de a szerkesztőség képes lesz ezen túl arra is, hogy azonnal reagáljon eseményekre, kiállításokra is.

 

Köszönöm kitartó olvasóink eddigi bizalmát és kérek mindenkit, népszerűsítse újjászülető lapunkat!

 

Korózs András

a MEOE Szövetség Elnöke

 

Néhány technikai megjegyzés:

1.     az első és legfontosabb talán, hogy azok is elérhetik a lapot, akik nem rendelkeznek MEOESZ tagsággal. Nekik továbbra is Dimag oldalán keresztül juttatjuk el, digitális előfizetés formájában. Itt lehet erről többet megtudni: https://www.dimag.hu/search?q=a+kutya

2.     MEOESZ tagkártyával rendelkező sporttársaink a hivatalos oldalunkról tölthetik le: 

( Az a KUTYA Online Magazin aktuális lapszámának letöltéséhez kérjük keresse fel a https://www.kennelclub.hu/akutya/ oldalt.
Az oldalon megjelenő beviteli mezőbe be kell írni a szövetségi kártya számot majd a nyílra kattintva vagy entert gomb megnyomásával nyugtázni ezt. Ezt követően amennyiben a szövetségi kártya szám szerepel a tárgyévre és a státusza is aktív a MEOESZ rendszerében, tehát az azt értékesítő szervezet már összekötötte tulajdonosával (ezzel aktiválva a kártyát), letölthetővé válik az aktuális lapszám.  )

Kapcsolat

Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége
1194 Budapest, Hofherr Albert u. 42.
1701 Budapest, Pf. 12.
T: +36 70 465 3911
E: titkarsag@kennelclub.hu
Online nevezés
Online ügyintézés
Champion értéktár
Facebook oldal
Youtube csatorna

A Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége hivatalos weboldala