Tenyésztők figyelmébe

Tenyésztők figyelmébe

[2016-09-14 ]

A törzskönyvi ügyintézés menete a 2016. szeptember 19-től hatályos jogszabályi változásokra tekintettel változik! Az ügyintézés menete

Tisztelt Tenyésztők!

2016. szeptember 19. napjától az ebek tenyésztési kérdései így törzskönyvezése kikerülnek az állattenyésztési törvény hatálya alól, kivételek ez alól a magyar fajták.

 

Minden más ebfajtában 2016. szeptember 19. napjától a törzskönyvezési és egyéb törzskönyvi bejegyzési eljárást a MEOE Szövetség folytatja le.

Ennek megfelelően a törzskönyvezéshez és egyéb törzskönyvi eljárásokhoz szükséges dokumentumokat a magyar fajtákat kivéve minden ebfajtában a fenti naptól  MEOESZ-hez kell eljuttatni. A Szövetség végez minden törzskönyvezéssel kapcsolatos szolgáltatást, így alombejelentés, származási, regisztrációs lap, export pedigree kiállítás, honosítás, kennelnév ügyintézés, tulajdonjog átírás és változatlanul a címekhez kapcsolódó és egyéb ügyek intézése is itt történik.

Az iratokat így juttathatja el hozzánk:

  •  személyesen a Szövetség ügyfélszolgálatán (Budapest, XIX. Hoffher A u. 38-40) lehet beadni, az alábbi ügyfélszolgálati időben:

hétfő: 8-18
kedd: nincs ügyfélfogadás
szerda: 8-18
csütörtök: nincs ügyfélfogadás
péntek: 8-14

vagy  postai úton a Szövetség ügyfélszolgálata címére (Budapest, XIX. Hoffher A u. 38-40). lehet ajánlott küldeményként feladni.

A dokumentumokat papír alapon kell benyújtani. Azonban már van mód arra, hogy a kennelnév tulajdonosok személyesen leadják online hozzáférési kód igénylésüket, az ehhez szükséges nyomtatványt mi biztosítjuk. Szándékaink  szerint ugyanis rövidesen on-line alombejelentésre is lesz mód, a kód igénylés, maga az általunk adott kód az online hozzáféréshez lesz szükséges. Az online rendszer indulása tárgyában kérjük figyeljék a Szövetség honlapját , minden változásról időben tájékoztatást fognak kapni.

A törzskönyvezési eljáráshoz szükséges alombejelentő és fedeztetési  igazolás (jegy), chipigazolás nyomtatványok és az egyéb eljárások nyomtatványai  ingyenesen letölthetőek a honlapról: http://www.kennelclub.hu/index.php?link=Letoltheto_dokumentumok

A törzskönyvezési eljárás részletes szabályait itt (link a törzskönyvezési szabályzatra) tekintheti meg.

A törzskönyvezés díja: 6000 Ft/kölyök.

Az átállás lebonyolítása után a tulajdonjog átvezetésre tagszervezeteinknél is lesz mód, ennek pontos idejéről és menetéről ugyanitt adunk majd tájékoztatást.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2016. szeptember 19. napjától hatályos az ezen naptól megkezdett szolgáltatásaink díjtáblázata, a táblázat hatályba lépése előtt ugyanitt a honlapon elérhető lesz, minden szolgáltatásunk vonatkozásában.

Felhívjuk a Tisztelt Tulajdonosok, Tenyésztők  figyelmét, hogy a MEOESZ  Elnökségének határozata alapján  2016. szeptember 19. és 2016. december 31. közötti időszakban a honosítás díja 100 Ft+ÁFA/kutya. Ezzel is szeretnénk segíteni az elmúlt időszakban bármilyen okból itthonról eltűnt  hazai populáció visszakerülését a magyar kinológia életébe.

 

És akkor aki a magyar fajtára kattintott:

 

A magyar ebfajták vonatkozásában a jelen tájékozatató megírásakor még nem ismert a vonatkozó FM rendelet végleges szövege.

Ami bizonyosan állítható: valamennyi magyar fajta továbbra is az FCI rendszerű kinológia része is lesz, azaz itthon is FCI elismert pedigree-t kaphat, illetve a velük végzett kinológai változatlanul FCI elismert lehet annak szabályai megtartása mellett, amennyiben erre vonatkozóan a MEOESZ a fajta állam által elismert tenyésztő szervezetétől erre megbízást kap. A vonatkozó szerződéseket a magyar fajtákra vonatkozó FM rendelet megjelenését követően haladéktalanul, jelenlegi terveink szerint 2016. szeptember 20-án kötjük meg a magyar fajtás etsz-ekkel.

A magyar fajták vonatkozásában az alombejelentők és mellékleteik leadása az adott etsz-hez fog történni, az egyéb eljárások (tulajdonjog, honosítás stb.) részletes eljárási menetét az említett szerződések megkötése után tudjuk közölni. A törzskönyvezés díját változatlanul az etsz. határozza meg.

Kivétel a fenti szabályok alól a mudi, mert annak törzskönyvezését mint eddig is, a NÉBIH megbízása alapján a MEOESZ bonyolítja. Így a mudik esetében minden törzskönyvi bejegyzés és egyéb szolgáltatás (honosítás, export, tulajdonjog) leadására az általános szabályok szerint a MEOESZ-nél kerül sor, a szolgáltatások díjai a MEOESZ általános, vagy ahol van, úgy a magyar fajtákra meghatározott díjai.

Minden további még hiányzó információt, mihelyst rendelkezésünkre áll, haladéktalanul ugyanezen a portálon fogunk megosztani Önökkel. 

Kapcsolat

Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége
1194 Budapest, Hofherr Albert u. 42.
1701 Budapest, Pf. 12.
T: +36 70 465 3911
E: titkarsag@kennelclub.hu
Online nevezés
Online ügyintézés
Champion értéktár
Facebook oldal
Youtube csatorna

A Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége hivatalos weboldala