Kennel name guide

Kennelnév kiváltás menete

A kennelneveket tagországai részére az FCI regisztrálja és tartja nyilván. Az FCI által levédett kennelnév élethosszig érvényes, örökölhető, de írásban lemondható és családtagok, valamint kenneltárs részére átruházható.

Egy tenyésztő különböző fajtákra több kennelnevet is kiválthat, minden esetben pontosan meghatározva, hogy az egyes neveken milyen fajtá(ka)t kíván törzskönyveztetni. A kennel tulajdonosának lehetősége van kenneltárs(ak) felvételére is.

A kennelnév kiváltás feltételei:

- magyarországi állandó lakcím

- betöltött 18. éves életkor

- legalább egy, a tenyészteni kívánt fajtába tartozó, törzskönyvezett, tenyészszemlézett és a kérelmező nevén szereplő, szuka ivarú kutya.

Új kennelnév kiváltását a MEOESZ-nél lehet kérelmezni az alábbi dokumentumok benyújtásával:

- Kennelnév kérelem nyomtatvány kitöltve és aláírva (https://www.kennelclub.hu/files/files/KENNELCLUB/Kennelnev_hu_en_fill.pdf). Célszerű három kennelnév variációt megadni fontossági sorrendben, amelyek legalább négy betűvel  eltérnek az FCI honlapján (http://fci.be/en/affixes/) felsorolt regisztrált kennelnevektől (a listában szóköz, kötőjel és ékezetes betűk nélkül szerepelnek). A különbségbe a szóköz, kötőjel és a kötőszavak, mint pl. of, from, von, del, nem számíthatók bele.

- tagság igazolása (MEOESZ szövetségi kártya másolata),

- a tenyészszuka származási lapjáról másolat,

- a szolgáltatási díj befizetésének igazolása (https://www.kennelclub.hu/index.php?link=dijszabas&m=39).

A fenti dokumentumokat postán vagy személyesen lehet eljuttatni a MEOESZ irodába, utóbbi esetben a díj az iroda pénztárában készpénzben vagy bankkártyával kifizethető.

A kennelnév kiváltás ügyintézési ideje másfél hónap, ami az FCI iroda leterheltségétől függően hosszabb is lehet.

Irodánk címe, nyitvatartási ideje, bankszámlaszámunk és a kennelnév ügyintéző elérhetősége a Kapcsolat menüpontban (https://www.kennelclub.hu/index.php?link=elerhetosegek&m=37) található.

Contact

Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége
1194 Budapest, Hofherr Albert u. 42.
1701 Budapest, Pf. 12.
T:
E: titkarsag@kennelclub.hu
Online entry
Online ügyintézés
Apróhirdetések
Facebook oldal
Youtube csatorna

A Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége hivatalos weboldala