Online alombejelentés menete

ONLINE ALOMBEJELENTŐ RENDSZER

Általános információk

 

1. Regisztráció: https://tirr.meoesz.hu/index.php?m=ugyintezes

Amennyiben ön már szerepel partnerként a MEOESZ adatbázisában, a Bejelentkezés ablakba ne írjon be semmit, csak kérjen jelszó emlékeztetőt. A következő ablakban adja meg az adatbázisban regisztrált e-mail címét (felhasználói nevet ne írjon be) és nyomja meg az Emlékeztető küldése gombot. A rendszer kiküldi a megadott e-mail címre a belépéshez szükséges adatokat.

 

2. Az alombejelentést a kölykök bechipezése után érdemes elindítani. A már elkezdett alombejelentést a rendszer elmenti, ha valamiért félbeszakad a felvitel, az Alomnyilvántartás menüpontból visszahívható.

 

3. Az alábbi dokumentumokat kell teljes terjedelmükben beszkennelni (esetleg olvasható minőségben lefotózni) és PDF formátumba menteni:

- fedeztetési igazolás

- mikrochip igazolás

- a szülők papírjai: származási lap mindkét oldala (az aljáról ne maradjon le a nyomtatványszám!), tenyészszemle papír, eü. szűrési eredmények, champion oklevelek, munka- és kiállítási eredmények. Az eredmények az előbbiekben felsorolt típusok szerint lehetőleg egy fájlba kerüljenek, a könnyebb kezelhetőség érdekében.

 

4. A rendszer csak PDF formátumot fogad el, a fájl méret ne legyen nagyobb 10 MB-nál és a fájlnevek ne tartalmazzanak hosszú ékezetes betűket (ő, ű). A JPG formátumú képeket legegyszerűbben a Windows PDF-nyomtatójára nyomtatva lehet átkonvertálni.

 

5. FONTOS! A szülők dokumentumainak feltöltése után az azokban szereplő, előző almoknál még nem rögzített eredményeket (tenyészszemle dátuma, eü. szűrések, ch-címek, munka/kiállítási eredmények) be kell írni az adatbázisba (a 4. lépésben a +Eredmények hozzáadása piros szövegre kattintva), enélkül nem fognak megjelenni a kölykök törzskönyvén! A már beírt eredmények a narancssárga mezőben ellenőrizhetők. Részletes leírás a Súgó menüpontban.

 

6. A kölykök nevét kérjük, ne írja csupa nagybetűvel, mert a Magyar Ebtörzskönyvben nagybetűvel kezdődő kisbetűs formában szerepelnek a kutyák nevei. A kölykök színét mindig meg kell adni.

 

7. Lehetőség van az alombejelentéssel egyidejűleg átírást és exportot is kérni, ilyenkor a kérelmet e-mailben lehet elküldeni, de fontos az online rendszeren belül a Megjegyzés rovatban is felhívni rá a figyelmet. Egy almon belül három vagy több kölyök átírása esetén kedvezményes az átírás díja (3000 Ft/kölyök). Az export pedigré ára (lásd az Ügyintézés/Díjszabás menüpontban) a törzskönyvezési díjon felül értendő és alombejelentéskor nem kérhető sürgősséggel.

 

8. Ha szeretné a kölyök származási lapján feltüntetni a „Nem tenyészthető” feliratot, a Kölyök hozzáadása ablakban válassza a Tenyésztési korlátozás lehetőséget.

 

9. Az utolsó lépésben a befizetés igazolás feltöltése után a Beküldés gomb megnyomásával lehet elküldeni az alombejelentőt a fajtagondozó klubnak ellenőrzésre. Az Alomnyilvántartás menüpontban az alom státusza nyomon követhető, az esetleges hiánypótlás kérésről e-mailben kap értesítést a tenyésztő. Hiánypótlás státuszban az alom újra szerkeszthető, a hiányzó dokumentumokat, adatokat fel lehet vinni. Törzskönyvezve és Kivezetve státuszban a kölykök már megjennek az Állományszelekció menüpontban és itt ellenőrizhető, hogy a származási lapon minden adat jól szerepel-e.

 

10. Az online rendszer használatának részletes leírását a SÚGÓ menüpontban találja.
Bemutató videó: https://www.youtube.com/watch?v=5FG9vXTRO8k&list=PLt3ExDxCJmy-iW17S5HYeEwqKrRxat4YU&index=3

Kapcsolat

Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége
1194 Budapest, Hofherr Albert u. 42.
1701 Budapest, Pf. 12.
T: +36 70 465 3911
E: titkarsag@kennelclub.hu
Online nevezés
Online ügyintézés
Champion értéktár
Facebook oldal
Youtube csatorna

A Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége hivatalos weboldala